|
|
| Author |
Message |
Progress
|
|
| Back to top |
|
 |
Nermal Sound Revolt
|
|
przede wszystkim brakuje stopy. jak daję więcej basu (więcej niż jakimkolwiek numerom) to przester staje się nie do zniesienia. coś tam jest nie tak.
poza tym w środku wciąż przeważają te garczki, a nie klawisze, co szybko staje się nudne.
generalnie brak akcji.
Ps. co chcesz powiedzieć przez siedzialem nad nim okolo 7 godzin ? że krótko, że długo czy że "gdybym posiedział dłużej to na pewno byłby lepszy"? dla słuchacza nie ważne jest ile twórca nad czymś siedział. ważny jest efekt końcowy.
czekam i liczę na kolejne próby
|
|
| Back to top |
|
 |
Progress
|
|
no wlasnie ... na tworzeniu jako takim nie znam sie za bardzo, a tym bardziej na masteringu ... to "cos" wyszlo w sumie z zabawy w fruity loops'ie ...
dobra, stopke podnioslem troche i chorda dalem troszke wyzej ... moze bedzie lepiej ...
generalnie brak akcji - hmmm, akcja czyli ??
|
|
| Back to top |
|
 |
tomekk
Joined: 27 Sep 2004 Posts: 332 Location: Warszawa / Mokotow
|
|
hmm
dobrze progress ze probojesz cos robic innego poza graniem
a co do kawalka.... imo widac ze masz pojecie jak co zrobic...
zycze dalszego rozwoju
|
|
| Back to top |
|
 |
Nermal Sound Revolt
|
|
| Progress wrote: | no wlasnie ... na tworzeniu jako takim nie znam sie za bardzo, a tym bardziej na masteringu ... to "cos" wyszlo w sumie z zabawy w fruity loops'ie ...
dobra, stopke podnioslem troche i chorda dalem troszke wyzej ... moze bedzie lepiej ...
generalnie brak akcji - hmmm, akcja czyli ?? |
brak akcji czyli niewiele się dzieje
potrzeba jakiegoś przyjebania, kopyta w pewnym momencie. bez tego, wykres numeru będzie wyglądał tak __________________
ale jak mówiłem - bez stopy nie ma szans
|
|
| Back to top |
|
 |
Progress
|
|
| Back to top |
|
 |
Stuku
|
|
| Back to top |
|
 |
scalia
|
|
przeczytalem caly topic i nie mam juz ochoty sciagac tego numeru ...
z calym szacunkiem dla autora i recenzentow - moze dorzucic cos jeszcze ?? wowczas numer bedzie mial wielu autorow, z ktorych pierwotny zupelnie nie pozna swojego tworzywa
game over
|
|
| Back to top |
|
 |
Nermal Sound Revolt
|
|
| scalia wrote: | przeczytalem caly topic i nie mam juz ochoty sciagac tego numeru ...
z calym szacunkiem dla autora i recenzentow - moze dorzucic cos jeszcze ?? wowczas numer bedzie mial wielu autorow, z ktorych pierwotny zupelnie nie pozna swojego tworzywa
game over |
myślę, że celem tego tematu jest pomoc przyszłemu producentowi w świeżym spojrzeniu na jego działania i możliwie jak najlepsza pomoc w ich ulepszeniu.
super kawałki nie chodzą za darmo na forach internetowych
|
|
| Back to top |
|
 |
Progress
|
|
| Back to top |
|
 |
yanik
|
|
mi ostatnio z zabawy w fruity loopsie wyszedł...kompot
|
|
| Back to top |
|
 |
Q_M
|
|
A mi sie podoba, że Progress po moich częstych zjebkach, w koncu zajął się czyms innym niż tylko oglądaniem seriali wenezuelskich
|
|
| Back to top |
|
 |
gross
|
|
| Progress wrote: | | no i na czym robic mastering domowy ? jaki hardware [sluchawki czy kolumny] i jaki software ? |
mastering domowy najlepiej robic na monitorach studyjnych, bardzo drogi sprzet ale na poczatku wystarczy cos ala yamaha msp5 albo alesis mk2, do tego oczywiscie dobra karta dzwiekowa np audiophile 24/96 firmy m-audio do robienia muzyki przydaje sie tez jakas klawiatura sterujaca albo kibord z midi polecam grupe dyskusyjna pl.rec.muzyka.bin
|
|
| Back to top |
|
 |
Nermal Sound Revolt
|
|
| Back to top |
|
 |
slajd
|
|
| domowy mastering to brzmi dopiero abstrakcyjnie...
|
|
| Back to top |
|
 |
yanik
|
|
ostatnio znalazlem w Kasprzaku funkcje master.... ale chyba chodzilo o volume
|
|
| Back to top |