|
|
| Author |
Message |
pau-uau
|
|
khem.. rozumiem, ze moderatorzy moga:
1) robic co im sie zywnie podoba
2) realizowac politykę
3) nie zwracać uwagi
jednak pomimo tego, że "przepychanka byla bezsensowna" zmoderowanie tejze to jednak mysle nie za bardzo fair ingerencja w wypowiedzi. Jezeli sie kogos obraza, to ok, w pysk mu i ciach ciach. Jeżeli proponuje sie cos nielegalnego, tym bardziej. Ale, jezeli to jest tylko "bezsensowne" (w opinii kogoś tam) to jaki jest powod do usuwania oprocz tego, ze moderator nie dojrzał sensu? Czy na koniec przytniemy wszystkie wypowiedzi tak, by ładnie z zewnątrz (i w super zgodzie z linią) wyglądały?? Stąd już tylko krok do malowania trawy na zielono.
przykre i rodzi niechęć do pisania, bo jeszcze wszechwładza stwierdzi, że to "nie tak", "bezsensowne", "nie lubię", "idź sobie".
|
|
| Back to top |
|
 |
bastek Sound Revolt
|
|
No ale przecież niczego nie wywaliłem. Wszystkie te przepychanki nie miały związku z tematem (dla przypomnienia: EM Deep Dish) więc je przesunąłem. Drugim powodem była osobista prośba Jarrego o usunięcie tych postów, więc po siedmiu dniach znikną.
Czy jeszcze ktoś z uczestników tej dyskusji ma żal? Jeśli tak, to następnym razem, kiedy zechcecie na siebie naskakiwać załóżcie sobie nowy wątek na forum Sound Revolt. Tam raczej niczego nie dotknę, dopóki wulgaryzmy nie polecą.
Tak samo zniechęca do pisania wzajemne naskakiwanie na siebie, trzeba więc jakoś to wypośrodkować. Chciałem, żeby to było forum tematyczne, ale nie w temacie huligaństwo.
|
|
| Back to top |
|
 |
pau-uau
|
|
Bastek:
1) mi jak zwykle chodzi o zasadę
2) to, że ktoś konkretnie zażyczył sobie usunięcia postów to nie jest argument bo to nie tak, że tylko ta osoba tam sobie pisała, choćby i bezwartościowe banialuki
3) wartościowanie odbywa się według gustów, jednak jak decydujmy co jest wartościowe a co nie jest w naszym pojęciu przez usunięcie tych bez wartości, to przecież cenzura
3) trudno przewidziec za każdym razem jak potoczy się dyskusja na dany temat i zakładać za tym każdym razem, stwierdzając, że w pewnym momencie dyskusja przeszła na tematy.. khem.. natury ludzkiej lub inne ogólne, nowy temat
4) co z tego, ze posty były nie zwiazane z EM DD? jak nie obrażają, nie zmuszaja do nielegalnego, powinny zostać
5) przycięta SR nie wygląda ładniej a jedynie jak fałszywe odbicie w krzywym zwierciadle
|
|
| Back to top |
|
 |
bastek Sound Revolt
|
|
| OK, jestem w stanie się z Tobą zgodzić. Założę chyba ankietę, bo jestem ciekaw zdania innych.
|
|
| Back to top |
|
 |
pau-uau
|
|
| oraz dodam tylko, ze nie jestem przeciwny moderowaniu w ogole, bo przeciez strona nalezy do kogos a nie jest hyde parkiem. tyle, ze albo reguly moderowania powinny byc super jasne (jak na np. forum GU) albo mamy problem
|
|
| Back to top |
|
 |
lennie
|
|
w takim razie jak mi sie pau nie spodoba to jego tez usuniecie?
|
|
| Back to top |
|
 |
lennie
|
|
| iftakim wydaniu doczekalismy sie cenzury...
|
|
| Back to top |
|
 |
pau-uau
|
|
| lennie wrote: | w takim razie jak mi sie pau nie spodoba to jego tez usuniecie?  |
a nie daj boże sie SPODOBAĆ!
uups.. znowu
|
|
| Back to top |
|
 |
lennie
|
|
| ty uwazaj bo cie calkiem usuna...
|
|
| Back to top |
|
 |
bastek Sound Revolt
|
|
| pau-uau wrote: | | oraz dodam tylko, ze nie jestem przeciwny moderowaniu w ogole, bo przeciez strona nalezy do kogos a nie jest hyde parkiem. tyle, ze albo reguly moderowania powinny byc super jasne (jak na np. forum GU) albo mamy problem |
Strona należy do nas, ale forum do Was (i do nas). Będzie tak, jak chce większość.
|
|
| Back to top |
|
 |
Nermal Sound Revolt
|
|
| pau-uau wrote: | Bastek:
1) mi jak zwykle chodzi o zasadę
2) to, że ktoś konkretnie zażyczył sobie usunięcia postów to nie jest argument bo to nie tak, że tylko ta osoba tam sobie pisała, choćby i bezwartościowe banialuki
3) wartościowanie odbywa się według gustów, jednak jak decydujmy co jest wartościowe a co nie jest w naszym pojęciu przez usunięcie tych bez wartości, to przecież cenzura
3) trudno przewidziec za każdym razem jak potoczy się dyskusja na dany temat i zakładać za tym każdym razem, stwierdzając, że w pewnym momencie dyskusja przeszła na tematy.. khem.. natury ludzkiej lub inne ogólne, nowy temat
4) co z tego, ze posty były nie zwiazane z EM DD? jak nie obrażają, nie zmuszaja do nielegalnego, powinny zostać
5) przycięta SR nie wygląda ładniej a jedynie jak fałszywe odbicie w krzywym zwierciadle |
teraz ode mnie
ad1
nam też
ad2
moim zdaniem to także nie jest argument, jeśli Jarry już wszedł w przepychanki. gdyby tego nie zrobił, to miałby prawo ochrony własnej czci, jeśli oczywiście została naruszona. nie znam jednak dokładnie całej akcji, bo mnie nie było
ad3
przy moderowaniu postów zagłosowałem na "nie", bo sam często mam ochotę odbić nieco od tematu. konwersacji nie da się tak po prostu trzymać w ryzach. jednak gdy będzie dochodzić do akcji jak przy "EM Deep Dish" to będę wywalał posty aż miło, bo skakanie sobie do gardeł możecie sobie urządzić pod innym wątkiem.
piszesz "cenzura"? mocne słowo, tylko, że ono się tyczy treści, a nie jej braku
ad4
z tego co widzę, to posty były obraźliwe. tekst moho (już go nawet nie pamiętam niestety), "młokos", "dupki zjadający wszystkie rozumy" + pogoda w listopadzie... to nie ten poziom i nie tędy droga panowie.
Forum jest Wasze, ale nie jesteście jedynymi jego użytkownikami. Postawcie się w roli kogoś, kto rzeczywiście chce przeczytać opinie o EM DD. I co? Ma się przebijać przez ten śmietnik? To forum ma być dostępne i przyjazne dla wszystkich, a nie tylko dla piszących.
Druga opcja - przychodzi ktoś nowy i dostaje przez łeb tekstem od stałego bywalca w stylu "cześć młokosie, po coś tu przylazł?". To tego też mamy nie ruszać? Jeśli mamy zostawiać Wasze przepychanki, to i taki tekst powienien zostać. Czy na pewno?
|
|
| Back to top |
|
 |
lennie
|
|
| jak ma byc cenzaura to ja sie wypisuje... prosze mnie usunac!
|
|
| Back to top |
|
 |
pau-uau
|
|
| Nermal wrote: |
teraz ode mnie
ad3
przy moderowaniu postów zagłosowałem na "nie", bo sam często mam ochotę odbić nieco od tematu. konwersacji nie da się tak po prostu trzymać w ryzach. jednak gdy będzie dochodzić do akcji jak przy "EM Deep Dish" to będę wywalał posty aż miło, bo skakanie sobie do gardeł możecie sobie urządzić pod innym wątkiem.
|
Za kopalinskim" CENZURA (z łac. censura - ocena, sąd, krytyka, wyrok, egzamin, od censeo - szacuję, oceniam) - kontrola obyczajów, moralności oraz poglądów i wypowiedzi (także artystycznych). Cenzura jest zatem pojęciem stricte technicznym, jednocześnie opartym na wytycznych, którymi kieruje się cenzor. Prawda, konotacje są ewidentnie pejoratywne lecz w braku jasnych obiektywnych reguł, którymi kieruje się cenzor jedyną regułą pozostaje, za przeproszeniem, widzimisię.
ad4
z tego co widzę, to posty były obraźliwe. tekst moho (już go nawet nie pamiętam niestety), "młokos", "dupki zjadający wszystkie rozumy" + pogoda w listopadzie... to nie ten poziom i nie tędy droga panowie.
Forum jest Wasze, ale nie jesteście jedynymi jego użytkownikami. Postawcie się w roli kogoś, kto rzeczywiście chce przeczytać opinie o EM DD. I co? Ma się przebijać przez ten śmietnik? To forum ma być dostępne i przyjazne dla wszystkich, a nie tylko dla piszących.
Druga opcja - przychodzi ktoś nowy i dostaje przez łeb tekstem od stałego bywalca w stylu "cześć młokosie, po coś tu przylazł?". To tego też mamy nie ruszać? Jeśli mamy zostawiać Wasze przepychanki, to i taki tekst powienien zostać. Czy na pewno? |
1. takie są uroki szukania informacji na wszystkich znanych mi forach. trochę śmietnika, trochę danych. jak pisałem, "ładniej" nie znaczy "lepiej" ani "prawdziwiej"
2. oczywiście nikt nie chce być obrażany ani na takie zachownia nie należy nikomu pozwolić.
2. moderatorzy nie są dobrymi wujkami od wychowywania niesformych uczestników forum, jednak są inne metody i to bardziej skuteczne niż wycięcie postów (np. publiczne upomnienie)
|
|
| Back to top |
|
 |
Nermal Sound Revolt
|
|
| pau-uau wrote: | | Nermal wrote: |
teraz ode mnie
ad3
|
Za kopalinskim" CENZURA (z łac. censura - ocena, sąd, krytyka, wyrok, egzamin, od censeo - szacuję, oceniam) - kontrola obyczajów, moralności oraz poglądów i wypowiedzi (także artystycznych). Cenzura jest zatem pojęciem stricte technicznym, jednocześnie opartym na wytycznych, którymi kieruje się cenzor. Prawda, konotacje są ewidentnie pejoratywne lecz w braku jasnych obiektywnych reguł, którymi kieruje się cenzor jedyną regułą pozostaje, za przeproszeniem, widzimisię.
ad4
Druga opcja - przychodzi ktoś nowy i dostaje przez łeb tekstem od stałego bywalca w stylu "cześć młokosie, po coś tu przylazł?". To tego też mamy nie ruszać? Jeśli mamy zostawiać Wasze przepychanki, to i taki tekst powienien zostać. Czy na pewno? |
1. takie są uroki szukania informacji na wszystkich znanych mi forach. trochę śmietnika, trochę danych. jak pisałem, "ładniej" nie znaczy "lepiej" ani "prawdziwiej"
2. oczywiście nikt nie chce być obrażany ani na takie zachownia nie należy nikomu pozwolić.
2. moderatorzy nie są dobrymi wujkami od wychowywania niesformych uczestników forum, jednak są inne metody i to bardziej skuteczne niż wycięcie postów (np. publiczne upomnienie) |
co do cenzury i uroków szukania wśród śmietnika - tak, to nasze widzimisię i tak już niestety zostanie. po to są fora tematyczne, żeby gadać na nich na temat
Ad 3
nikt tu nikogo wychowywać nie zamierza. my po prostu na pewne rzeczy nie pozwalamy.
a co do cięcia. ja także wolałbym napisać "dobra, dość tych pierdół, wracamy do tematu" i myślę, że taki system ostatecznie zostanie przyjęty. oczywiście nie dotyczy to spraw obraźliwych
|
|
| Back to top |
|
 |
pau-uau
|
|
khe.. dalej pozwole sobie uważać, że jasne reguły moderowania uprościłyby sprawę i zapobiegły konfliktom, tym bardziej, że forum ma być "nasze" a nie uzależnione od widzimisiostwa
|
|
| Back to top |
|
 |
Nermal Sound Revolt
|
|
| pau-uau wrote: | khe.. dalej pozwole sobie uważać, że jasne reguły moderowania uprościłyby sprawę i zapobiegły konfliktom, tym bardziej, że forum ma być "nasze" a nie uzależnione od widzimisiostwa  |
working on it
|
|
| Back to top |
|
 |
moho-
|
|
| lennie wrote: | | jak ma byc cenzaura to ja sie wypisuje... prosze mnie usunac! |
no właśnie 68 Twoich postów a wiedzy muzycznej w nich nic a nic- takie moje odczucie
to ty tu rzucasz wyzwiskami i robisz najwięcej zamieszana
ja też nie chce zaśmiecać tego forum ale każdemu zdaża sie palnąć offtopic
i nie musze Ci przypominać Bastek Twój tekst przy ostatnim secie Kaan'a ,ale oczywiście odrazu został przeinaczony przez Twojego brata w żart. I nie róbcie sztywnego forum , bo nikt nie bedzie pisal tego co tak naprawdę myśli.
|
|
| Back to top |
|
 |
Nermal Sound Revolt
|
|
| bastek... przeinaczam Twoje teksty w żart. wiedziałeś o tym? to dzięki mnie jesteś zabawny
|
|
| Back to top |
|
 |
moho-
|
|
a jak skomentować tamten tekst ??
jako głupi żart
|
|
| Back to top |
|
 |
Nermal Sound Revolt
|
|
| moho- wrote: | a jak skomentować tamten tekst ??
jako głupi żart |
głupota jest rzeczą względną.
|
|
| Back to top |
|
 |
lennie
|
|
| moho zadal sobie trud zglebienia moich postow hihihi,czepiasz sie ?
|
|
| Back to top |
|
 |
outsider Sound Revolt
|
|
| lennie wrote: | | moho zadal sobie trud zglebienia moich postow hihihi,czepiasz sie ? |
to jeszcze cie nie usuneli!?
|
|
| Back to top |
|
 |
moho-
|
|
| lennie wrote: | | moho zadal sobie trud zglebienia moich postow hihihi,czepiasz sie ? |
ty się czepiasz
no właśnie miało cie nie byc
|
|
| Back to top |
|
 |
moho-
|
|
| Nermal wrote: | | moho- wrote: | a jak skomentować tamten tekst ??
jako głupi żart |
głupota jest rzeczą względną. |
dla Ciebie to był humor dla Handriana jak uważasz?
|
|
| Back to top |
|
 |
lennie
|
|
| jak widzisz mlokosie nie usuneli...
|
|
| Back to top |
|
 |
stren
|
|
fighting in the internet is like special olympics, even if you win, you are still retarded
tak mi się skojarzyło, nie obrażając niepełnosprawnych, ale wasze kłótnie i tak są bezcelowe
|
|
| Back to top |
|
 |
moho-
|
|
| lennie wrote: | | jak widzisz mlokosie nie usuneli... |
ty sie tu poprostu wyżywasz
jak ma ci się ulżyć to dawaj dalej
najlepiej idź w zapomnienie
|
|
| Back to top |
|
 |
pau-uau
|
|
| moho- wrote: | | lennie wrote: | | jak widzisz mlokosie nie usuneli... |
ty sie tu poprostu wyżywasz
jak ma ci się ulżyć to dawaj dalej
najlepiej idź w zapomnienie |
a kto sie nie wyżywa? oraz nie chciałbym, żeby ktokolwiek miał prawo do przepędzania innych (lub wycinania ) tylko dlatego, że coś mu sie tam "nie podoba"...
|
|
| Back to top |
|
 |
lennie
|
|
| szkoda mojej klawiatoory na rozprawki z moho...
|
|
| Back to top |
|
 |
daryo
|
|
odrywajac sie od konflitku powyzej:D
chcialem napisac slow kilka o specyfice dzialania tego forum.
uczestnicze w kilku innych forach i nigdzie nie spotkalem sie z taka postawa moderatorow (glownie Bastek). po ich zachowaniu wnioskuje ze glowna zasada soundrevoltu powinny byc slowa "mysl jak my albo spadaj".
moderatora w wypowiedzi obowiazuja takie same zasady jak cala reszte...inaczej przestaje tyo byc fair bo inaczej wymiana zdan nie ma sensu.
ps. pau-uau...zgadzam sie z Toba w 100%
ps2. nigdy nie pilem z nim wodki:D
|
|
| Back to top |
|
 |
|