SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups   ProfileProfile    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages     RegisterRegister 
nathan fake "grandfathered"

Post new topic   Reply to topic    Sound Revolt Forum Index -> Single, kompilacje, albumy
Author Message
scherman

PostPosted: 12 Nov 2005 14:32    Post subject: nathan fake "grandfathered" Reply with quote

chyba najpiekniejszy numer jaki slyszalem ostatnio..
Special edition White Coloured 7" Vinyl. Taken from forthcoming album "drowning in a sea of love". na tym releasie znajduje sie takze Fake'owska interpretacja "cichej nocy" -----> takze swietna.
o to link do promosow z juno:

http://www.juno.co.uk/products/198227-01.htm
Back to top
moho-

PostPosted: 16 Nov 2005 10:06    Post subject: Reply with quote

Świetna okładka!!
Back to top
bastek
Sound Revolt

PostPosted: 16 Nov 2005 10:16    Post subject: Reply with quote

Rzeczywiście dobry numer i znowu niesamowicie oryginalny. Pomysł z remiksem kolędy raczej średni imo.
Back to top
tomekk

PostPosted: 16 Nov 2005 11:12    Post subject: Reply with quote

silent night - smiesznie to brzmi

natomiast ten drugi utwor.... zapowiada sie kolejny zabijaka
Back to top
yanik

PostPosted: 16 Nov 2005 12:58    Post subject: Reply with quote

bastek wrote:
Rzeczywiście dobry numer i znowu niesamowicie oryginalny. Pomysł z remiksem kolędy raczej średni imo.

hm, słucham kolejny raz i nie bardzo wiem na czym ma polegać ta oryginalność? could u explain, please. moim zdaniem to piąta woda po kisielu. Na pęki takich utworów znaleźć mozna w gatunku industrial/ethereal głównie nurtu amerykańskiego.

no a kolęda... bardzo subiektywne, dla mnie słabe

okładka... klimatyczna, do muzy pasuje
Back to top
bastek
Sound Revolt

PostPosted: 16 Nov 2005 13:09    Post subject: Reply with quote

yanik wrote:
bastek wrote:

hm, słucham kolejny raz i nie bardzo wiem na czym ma polegać ta oryginalność? could u explain, please. moim zdaniem to piąta woda po kisielu. Na pęki takich utworów znaleźć mozna w gatunku industrial/ethereal głównie nurtu amerykańskiego.

Z takim brzmieniem syntezatorów a'la lata '80? Z tymi przesterami i loopami perkusyjnymi? Podaj przykład jakiś podobny, chętnie się zapoznam.
Back to top
yanik

PostPosted: 16 Nov 2005 13:28    Post subject: Reply with quote

bastek wrote:
yanik wrote:
bastek wrote:

Z takim brzmieniem syntezatorów a'la lata '80? Z tymi przesterami i loopami perkusyjnymi? Podaj przykład jakiś podobny, chętnie się zapoznam.

www.projekt.com ... "dziwna" (czyt. zadziwiająca) wytwórnia, ale tam znajdziesz podobne klimaty... ostatnio nawet wydali enigmatyczny album nagrany z przesterów, szumów i loopów gitarowych Wink
http://www.projekt.com/projekt/product.asp?sku=PRO00174

nieco off-topic ..ale interesujące dla poszukiwaczy ciekawego dźwięku... pomijam fakt że wytwórnia koncentruje się na gothic scene Shock

W Kalifornii jest Kleopatra.... wytwórnia bardziej elektorniczna, wydająca dużo niemieckiego industrial - undergroundu
no i jeszcze Asphodel.... www.ashodel.com

jestem trochę zaskoczony tak - tendencyjnym powrotem do the 80`s. Stosunkowo mało kreacji , dużo kalkomanii. Moim zdaniem jest to bardzo wtórne zjawisko. A z drugiej strony myślę że na takim gruncie łatwiej będzie zaistnieć nowym wartością muzycznym..... dłuższa pogaducha. Zdrowie Bastek i wierzę że wśród w/w linków znajdziesz coś interesującego.
Back to top
yanik

PostPosted: 16 Nov 2005 13:29    Post subject: Reply with quote

wartością = wartościom
Back to top
moho-

PostPosted: 16 Nov 2005 15:31    Post subject: Reply with quote

Parę razy przesłuchałem...
i dalej mnie się tylko okładka podoba.
Back to top
sasha3000

PostPosted: 16 Nov 2005 15:43    Post subject: Reply with quote

bastek wrote:
Pomysł z remiksem kolędy raczej średni imo.

mistrz dyplomacji Laughing
Back to top
mekk

PostPosted: 17 Nov 2005 11:44    Post subject: Reply with quote

bastek wrote:
yanik wrote:
bastek wrote:

polecam dyskografje orbitala - zrobili pare podobnych rzeczy.. mosz ciut prostszych imo..
Back to top
mekk

PostPosted: 17 Nov 2005 11:45    Post subject: Reply with quote

a pomysl na rmx silent night tesz wydawau mi sje sredni poczatkowo - terass mis3!!!
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Sound Revolt Forum Index -> Single, kompilacje, albumy All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Use RSS to be notified when we publish an article.

Postal:

Lukasz Napora
P.O. Box 218
00-950 Warszawa 1
Poland

e-mail: info(at)soundrevolt.com

©2003-2008 Sound Revolt, all rights reserved. Disclaimer & copyright policy